Belföld

MSZP: nem béreltek Szekeresnek luxusautót

Az MSZP szerint nem felel meg a valóságnak a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentésének azon állítása, hogy Szekeres Imre részére minisztersége alatt a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik vállalata, a HM EI Zrt. Volkswagen Phaeton és Touareg gépjárműveket bérelt volna.

A tényfeltáró bizottság jelentését szerdán hozták nyilvánosságra; a dokumentumban 63 olyan tételt gyűjtöttek össze, amely az idei vagy a következő évet terhelő kiadásként jelenik meg, illetve amelyet az átadás-átvétel során az előző kormány nem ismertetett az új kabinettel.

Ezek egyike szerint a HM legnagyobb vállalatán, a HM EI Zrt.-n keresztül luxusautókat bérelt Szekeres Imre akkori honvédelmi miniszternek. Az egykori tárcavezető az adófizetők pénzén használhatott egy Volkswagen Phaeton személygépkocsit és egy Volkswagen Touareg terepjárót – közölték.

Az MSZP az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében erre reagálva azt írta: “a Magyar Nemzet másfél hónappal ezelőtti cikkének már többször cáfolt állításával szemben” a valóság az, hogy a mindenkori honvédelmi minisztert mint védett személyt a kormányőrség szállítja általában Mercedes vagy Audi típusú gépkocsival. “A HM ebből a célból bérelt ezeknél kisebb és egyszerűbb Volkswagen Phaeton gépjárművet, és adott át üzemelésre a kormányőrségnek” – tették hozzá, megjegyezve, hogy a volt honvédelmi miniszter ezt – a fennálló szabályok értelmében – nem is vezethette.

A Volkswagen Touareg gépjárművet sem a HM EI Zrt. bérelte, hanem a HM tulajdonában van, amelyet használtan vásárolt évekkel ezelőtt olyan helyek megközelítésére, amelyek nem érhetők el műúton – olvasható az MSZP közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik