Belföld

Arab-magyar barátság napot tart a Jobbik szeptember 11-én

Az időzítést elsőre Novák Előd is ízléstelennek érezte, de aztán meggyőzték.

Az arab–magyar barátság napját a párt ajkai csoportjának kezdeményezésére rendezik meg, a helyi művelődési házban. A World Trade Center elleni terrorakció évfordulójának napjára szervezett eseményen a résztvevők arab ételkülönlegességeket kóstolhatnak, hastáncoscsoportok fellépését figyelhetik, vagy éppen arab dohánnyal vízipipázhatnak.

Emellett a program szerint beszédet mond Vona Gábor pártelnök, de a meghívott előadók között szerepel Hegedűs Lóránt és felesége, valamint több Magyarországon élő arab személy is.

A barátságnap időpontja első hallásra a pártban sem maradt kritika nélkül: Novák Előd, a párt alelnöke elmondta, hogy mint az Országgyűlés interparlamentáris uniója magyar-arab tagozatának tagja először ízléstelennek érezte az időzítést, és ennek a pártban hangot is adott – írja az Index.

Novákot aztán a szervezők meggyőzték, hogy nem provokálni akarnak, valamint belátta, hogy a rendezvénnyel némileg ellensúlyozni lehet az arabokat szeptember 11. miatt sújtó negatív vélekedéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik