Belföld

A Fideszt perli a KDNP Sümegen

A két párt önálló listát indít, a viszony feszült.

Nagy László, a kereszténydemokrata párt sümegi szervezetének elnöke az indexveszprem.hu-nak azt mondta, hiába állítottak külön listát, a Fidesz jelöltjei mégis közös indulóként tüntették fel magukat a kopogtató cédulák gyűjtésekor.

A KDNP-s elnök kérelmet nyújtott be a helyi választási bizottsághoz, hogy a nevezett jelölteket tiltsa el a párt logójának használatától, a bizottság azonban ezt elutasította. A fellebbezés után a Veszprém Megyei Bíróság pénteken délelőtt hoz ítéletet.

Dr. Bősze Ferenc, a kisebbik kormánypárt sümegi szervezetének jogi képviselője elmondta, az ítélettől függetlenül példátlan, hogy akad olyan település, ahol a kereszténydemokraták „nem kívánnak bokréták lenni a Fidesz kalapján”. Az ügyvéd szerint Lasztovicza Jenő – a Veszprém Megyei Közgyűlés fideszes elnöke és a régióban a jelöltállításért felelős személy – korábban kérte Nagy László törlését a KDNP listájáról, mivel megítélése szerint ő jogosult a KDNP nevében jelöltet állítani, de ezt a választási bizottság elutasította.

A viszony feszült a felek között, Bősze Ferenc egy levelet is írt a megyei elnöknek, aki szerinte őt és Nagy Lászlót is fenyegette egy telefonbeszélgetésük során.

AJÁNLOTT LINK:

Dr. Bősze Ferenc Lasztovicza Jenőnek írt levele (pdf)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik