Belföld

Újabb bizottság kíváncsi Szilvásyra

Administrator
Administrator

2010. 09. 08. 06:10

A volt titokminiszter elmegy az UD Zrt. ügyeit vizsgáló testület ülésére.
Korábban a témában:

Szilvásy György volt titokminisztert és Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatóját is meghallgatná a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tényfeltáró albizottsága – értesült a Magyar Nemzet.

A június elején alakult, négyfős testületet Demeter Ervin vezeti. A bizottság jövő héten zárt ülésen kérdezné Szilvásyt és Laborcot. A testület soros ülésén a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt.-vel szemben folytatott műveleti tevékenység elrendelésének körülményeire, az adatgyűjtésre és az ügy utóéletére lennének kíváncsiak.

A két kormánypárti és két ellenzéki tag részvételével vizsgálódó grémium a parlamenti bizottság jövő keddi ülése előtt a Nemzetbiztonsági Hivatal jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal meg nem nevezett munkatársait hallgatja meg.

Laborc Sándort a Magyar Nemzet nem érte el, Szilvásy György viszont közölte: nincs takargatnivalója, ha meghívást kap, elmegy a meghallgatásra. A lap úgy tudja, hogy az albizottság ma küldi el a meghívókat az érintetteknek.

Szilvásy György tegnap a 2006. őszi eseményeket vizsgáló albizottság előtti megjelenését az MSZP-frakció véleményéhez kötötte.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.