Belföld

Tarlós életeleme a küzdelem

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint a fővárosi liberalizmusnak kevés köze van a klasszikushoz.

Tarlós István szerint annak, amit Budapesten liberalizmusnak neveznek a “nagyhangúak”, vajmi kevés köze van a klasszikus liberalizmushoz, az annak csak a töredéke. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a vele készített “Itt élned kell…” című interjúkötet bemutatóján beszélt.

A politikában van egészséges versenyszellem, de a budapesti, liberálisnak mondott politikusok azt szerették, ahol ők a százméteres síkfutásban húsz méter előnnyel indulhattak – tette hozzá. A politikus életelemének nevezte a küzdelmet.

Ezzel kapcsolatban felidézte, “elég nehezen dolgozta fel”, amikor négy éve nem nyerte meg a főpolgármester-választást, de “életmentő” volt, hogy Orbán Viktor később megbízta a szociális népszavazási kampánnyal, így ismét beszállhatott a küzdőtérre.

Tarlós István hosszan beszélt vallásosságáról is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: hit nélkül lehet élni, csak nehéz; “a hitünkért naponta meg kell küzdeni”. Az interjúkötet előszavát Kövér László jegyzi.

A házelnök azt írta: “Mint mi mindannyian, szép, élhető Budapestet akar Tarlós István, akit szándékaink és reményeink szerint hamarosan Budapest főpolgármestereként üdvözölhetünk”. Ha ez valóban így legy, akkor Tarlós kiemelt kormányzati támogatást fog kapni.

Ezt már az InfoRádióban mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Lázár János szerint a főváros élhetővé tétele az egyik legfontosabb feladat, a Fidesznek nem érdeke, hogy ártson a fővárosnak, hanem egy vonzó, szerethető programot akar megvalósítani.

Lázár szerint az utóbbi években Budapest elveszítette a közép-európai fővárosokkal szembeni versenyelőnyét, amelyet a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején még tartani tudott. Budapestet élhetővé tétele fontos feladat, Tarlós Istvánnak meg is van hozzá a felkészültsége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik