Belföld

Tovább tart az MSZP-s bojkott

A szocialisták arra kérik az egykori politikai- és közszereplőket, hogy ne menjenek el a 2002 és 2010 közötti, a politikai szabadságjogokkal összefüggő visszaéléseket vizsgáló albizottság üléseire.

Az MSZP továbbra sem vesz részt az albizottság munkájában – jelentette ki Nyakó István. Indoklása szerint az elmúlt időszakban nem volt nyoma annak, hogy valaki az állam részéről megsértette volna a politikai szabadságjogokat. Szerinte atrocitások ugyan történtek, ám ezekben az ügyekben már születtek bírósági határozatok, vagy állami kárpótlás történt. A szocialisták nem értik, hogy konkrétan mi az albizottság feladata.

Nyakó István megfogalmazása szerint koncepciós eljárás zajlik “mondjuk így, hogy az ítélet már meg van írva a Fidesz sajtóosztályán”. A politikus beszélt arról is, hogy a történteket már korábban számos bizottság és szerv vizsgálta, már “lépni kéne”.

Nyakó elmondta azt is, hogy az MSZP az emberi jogi bizottság hétfői ülésén szeretett volna elfogadtatni egy határozati javaslatot, amely mély megdöbbenésének ad hangot a Magyar Szigeten történtek miatt, ahol két újságírót “terrorizáltak”, a testület fideszes tagjai azonban ezt nem vették napirendre. A politikus megfogalmazása szerint nem tudnak másra gondolni, mint hogy vannak olyan jogsértések, amelyeket a Fidesz fontosnak tart, más emberi jogsértésekkel pedig nem foglalkozik, mivel azok nem járnak politikai haszonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik