Belföld

Hoffmann visszakozott

Az államtitkár azt mondta, nem a pedagógusokat akarta minősíteni.

Az oktatási államtitkár elismerte, nem a megfelelő kifejezéseket használta, amikor “ostobának” és “bohócnak” minősítette a fizetésemelésért küzdő szakszervezeteket. Hoffmann Rózsa azt mondta, nem a pedagógusokat minősítette, hanem azokat, akik lehetetlen helyzetben lehetetlent követelnek.

A KDNP politikusa a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában megismételte: irreális elvárás a 10 százalékos fizetésemelés, az utóbbi nyolc évben nem álltak elő ilyen igénnyel az érdekvédők.

Arra a kérdésre, miként kárpótolja az egyházi iskolákat a kormány a korábbi finanszírozási anomáliák kapcsán, Hoffmann Rózsa azt mondta: az Állami Számvevőszék megállapította, hogy az intézményektől mintegy négymilliárd forintot vettek el az elmúlt években.

A költségvetés pótolja ezt, de természetesen nem egy összegben. Idén körülbelül egymilliárd forintot kapnak az egyházi iskolák, melyek vezetői arra számíthatnak, hogy a jövőben azt az összeget kapják, ami jár nekik – tette hozzá.

Az MSZP – szavai miatt – korábban lemondásra szólította fel az államtitkárt, aki az ellenzéki párt szerint arra sem emlékszik, hogy a Fidesz-KDNP a tanároknak a választási kampányban több bért, kevesebb órát és jobb körülményeket ígért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik