Belföld

Januártól ismét tárgyalják Zuschlagék ügyét

Első fokon Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönre, Lados Istvánt 2 év börtönre, Katus Ferencet 5 év 6 hónap börtönre ítélték.

Január 11-én kezdődik a Szegedi Ítélőtáblán Zuschlag János és társai ügyének másodfokú tárgyalása, a per anyaga augusztus 23-án érkezett meg az ítélőtáblára. A büntetőtanács 7 tárgyalási napot tűzött ki az ügyben – mondta el Bátyi Zoltán, a Szegedi Ítélőtábla szóvivője.

Zuschlag Jánost és 15 társát különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2008. október 8-án kezdte meg a per tárgyalását, és 2010. március 31-én hozott elsőfokú ítéletet: első fokon Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönre, Lados Istvánt 2 év börtönre, Katus Ferencet 5 év 6 hónap börtönre ítélték bűnszervezetben elkövetett csalás miatt. A bíróság a további 11 vádlottra összesen 33 év 8 hónap börtönt szabott ki, továbbá több vádlott esetében rendelt el vagyonelkobzást.

Lados István, az ügy másodrendű vádlottja közben visszavonta fellebbezését, és augusztus 17-én bevonult a börtönbe. Lados ügyvédje elmondta, védence szeretné maga mögött tudni az ügyet, és nem látja reálisnak, hogy a másodfokon eljáró bíróság tovább enyhítené a rá kiszabott büntetést. Gömöri Tibor ügyvéd elmondta, mivel Lados a bűncselekményeket bűnszervezetben követte el, nem kaphat kedvezményt, ezért 2011 decemberében szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik