Belföld

Délutánig kell bezúzni a le nem adott kopogtatókat

Administrator
Administrator

2010. 09. 06. 11:54

16 óráig a függetleneknek is meg kell semmisíteniük ajánlószelvényeiket.
Korábban a témában:

Az októberi önkormányzati választásra összegyűjtött, de a választási bizottságnak át nem adott ajánlószelvényeket 16 óráig meg kell semmisíteniük a gyűjtőknek a választási eljárásról szóló törvény értelmében.

Az önkormányzati választásra jelölteket és a megyei listát szeptember 3-ig lehetett bejelenteni az illetékes választási bizottságnál. A törvény szerint az összegyűjtött, de le nem adott ajánlásokat hétfő 16 óráig meg kell semmisíteni, és az erről készített jegyzőkönyvet csütörtökön 16 óráig be kell nyújtani a választási bizottságnak.

A megsemmisítésről szóló jegyzőkönyveknek tartalmazniuk kell, hány darabot semmisítettek meg. A megsemmisítés módjára a törvény nem utal, a szelvényeket általában bezúzzák, majd elégetik. A megsemmisítés célja, hogy az ajánlók személyes adatai és – különösen érzékeny adatnak tekinthető – politikai véleményük ne kerülhessen illetéktelenek kezébe.

A le nem adott ajánlások megsemmisítésére vonatkozó előírás a jelöltségre függetlenként pályázók által gyűjtött ajánlásokra is vonatkozik.

Azokat az ajánlásokat is meg kell semmisíteni, amelyeket ténylegesen nem használtak fel a jelölt nyilvántartásba vételéhez.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.