Belföld

Mesterházy szerint Orbánék megrengették az országot

Az MSZP egyharmaddal több kopogtatócédulát gyűjtött, mint tavasszal.

Mesterházy Attila szerint az elmúlt száz nap megrengette Magyarországot és a magyar demokráciát. A szocialista pártelnök-frakcióvezető pénteki sajtótájékoztatóján ámokfutásnak nevezte az Orbán-kormány eddigi tevékenységét. Úgy fogalmazott: Orbán Viktor száz napja a megszegett ígéretek, a demokrácia elleni támadás és az elmulasztott lehetőségek napjai voltak.

Mesterházy Attila azt kérte a kormánytól, hogy sokkal inkább az emberek problémáival foglalkozzon, mint a saját hatalmának bebetonozásával.

Mesterházy Attila felidézte: a Fidesz megbecsülést és pénz ígért a közszolgálatban dolgozók számára. Béremelést ígért a pedagógusoknak, az egészségügyben dolgozóknak, a rendőröknek, a katonáknak és “mindenkinek, aki szembe jött velük, és akinek választójoga van Magyarországon” – tette hozzá.

Kitért arra: a Fidesz ígéretei között szerepelt az is, hogy megvédik a devizahiteleseket és biztosítják, hogy a törlesztőrészletekbe ne roppanjanak bele a családok. Ehhez képest kétszer sikerült már bedönteniük a forintot, és ma sem tesznek semmit annak érdekében, hogy a forint árfolyama stabilizálódjon – hangoztatta. A pártelnök összegzése szerint Orbán Viktor becsapta a magyar választókat.

A “demokrácia elleni támadásra” példaként említette, hogy pártkatonák kerültek a legfontosabb állami pozíciókba, olyan médiatörvényt akarnak elfogadtatni, amely korlátozza a sajtószabadságot, és a demokratikus intézményeket fegyverként akarják felhasználni a velük egyet nem értők megfélemlítésére.

Mesterházy Attila kérdésre válaszolva leszögezte: az MSZP a legnagyobb ellenzéki párt, mert ezen az oldalon a legtöbb ajánlószelvényt gyűjtötte, és a legtöbb jelöltet állítja.

Kitért arra: a párt egyharmaddal több ajánlószelvényt gyűjtött most, mint a tavaszi parlamenti választások előtt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik