Belföld

O. évfolyam a lemaradt gyerekeknek

24.hu
24.hu

2010. 09. 02. 09:09

Már az általános iskola előtt kell rendelkezni alapvető ismeretekkel.

A szaktárca szerint a hátrányos helyzetű gyermekeket úgy lehet integrálni, ha előtte szakemberek segítségével szegregálják őket – írja a Magyar Nemzet. A tervek szerint az általános iskolai tanulmányok előtt nulladik évfolyamon zárkóztatnák fel a lemaradt gyerekeket.

Az oktatásért felelős államtitkárság tervei szerint a jövőben egyetlen olyan gyerek sem kezdheti meg az általános iskolát, aki nem rendelkezik az ahhoz szükséges alapvető képességekkel és ismeretekkel – tudta meg a lap.

Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár ennek kapcsán kijelentette: a hátrányos helyzetű gyerekek oktatási integrációját csak úgy lehet sikeresen megvalósítani, ha előtte átmenetileg – felkészült szakemberek segítségével, speciális felzárkóztató oktatást kapnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.