Belföld

Révész: rendőröket dobtak oda áldozatként a tv-ostromnál?

Révész Máriusz szerint "elfogadhatatlan abszurditás", hogy a rendőri vezetők másfél órát késlekedtek a riadó elrendelésével a tévéostrom idején.

“Pusztán dilettantizmus, vagy valami ennél sokkal súlyosabb probléma eredményezte, hogy késlekedtek a rendőri vezetők a tévészékház ostrománál a fontos döntések meghozatalával, és nem siettek bajtársaik segítségére” – vetette fel Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő a 2002-2010 közötti jogsértéseket vizsgáló parlamenti albizottság ülésén.

Mint mondta, sokan úgy vélik, hogy a Szabadság téren 2006 szeptemberében provokáció történt, és ennek során “rendőröket dobtak oda áldozatként”. Ez a legfontosabb kérdés, amire az albizottságnak választ kell találnia – mondta.

A tévéostrom idején az országos rendőrfőkapitányt helyettesítő Szabadfi Árpád volt országos rendőrfőkapitány-helyettes meghallgatásán Révész Máriusz arról beszélt, “elszoruló szívvel” látta a Hír TV-ben, ahogy a feldühödött tüntetők egy lángoló vízágyús kocsiból rángatnak ki rendőröket, és azokban a percekben senki nem tudta volna megmondani, hogy meglincselik-e őket vagy elengedik. A kormánypárti képviselő szerint “elfogadhatatlan abszurditás”, hogy mindeközben a rendőri vezetők másfél órát késlekedtek a riadó elrendelésével.

Szabadfi Árpád a késlekedés okára vonatkozó ismételt kérdésekre nem tudott válaszolni, de meghallgatása során megjegyezte, hogy a történtekért minimum erkölcsi felelősséggel tartozik az országos főkapitány, illetve helyettese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik