Belföld

Hosszú cédulák éjszakájáról beszélnek a szocialisták

A Societas elnöke szerint az elmúlt napokban az LMP gyűjtési aktivitása döbbenetes mértékben felgyorsult.

“Bravúros teljesítménynek” nevezte az MSZP ifjúsági szervezetének vezetője, hogy az LMP az elmúlt egy nap több ezer ajánlószelvényt tudott gyűjteni Budapesten. Sass Szabolcs szerint felmerülhet, hogy a párt nem egyedül gyűjtötte a cédulákat. A Societas elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt napokban az LMP gyűjtési aktivitása “döbbenetes mértékben” felgyorsult.

Szerinte hetek óta azt hallani, hogy az LMP-nek nem gyűlik az ajánlószelvénye, nem megy jól a szelvénygyűjtés, ehhez képest az elmúlt két napban mintha csoda történt volna: napi 4-5 ezer ajánlószelvény “landol” az LMP főpolgármester-jelöltjénél.

Keddről szerdára virradó éjszaka, a “hosszú cédulák éjszakáján” csoda történt – állítja az ifjúsági szervezet vezetője, ugyanis háromezernél is több szelvényt sikerült begyűjtenie az ellenzéki pártnak, majd szerdán délelőtt még további 3500-at.

Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje pártja aktivistái nevében is visszautasította a Societas elnökének véleményét. Jávor Benedek azt mondta, hogy ilyen és hasonló vádakat már a tavalyi európai parlamenti, illetve az idei országgyűlési választások előtt is megfogalmaztak velük szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik