Belföld

Fidesz-előny és bizonytalanság jellemző

A Szonda Ipsos felmérése szerint nem változtak jelentősen a pártok közötti erőviszonyok augusztusban, a Fidesznek továbbra is jelentős előnye van.

A közvélemény-kutató elemzésében rámutatott: a biztos pártválasztók körében a Fidesz augusztusban 61 százalékon állt, ugyanúgy, mint júliusban, az MSZP pedig három hónapja nem veszített és nem nyert újabb választókat, továbbra is 18 százalék szavazna a baloldali pártra.

Erősödött viszont a Jobbik, a biztos pártválasztók 15 százaléka voksolna rájuk, ha most hétvégén lennének a választások. Júliushoz képest 1, júniushoz képest 3 százalékkal nőtt a párt támogatottsága ebben a szegmensben – derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. Az LMP támogatottsága az elmúlt hónaphoz képest nem változott, továbbra is 4 százaléknyi voksot kapnának a biztos pártválasztók körében.

Az összes választókorú körében is jelentős Fidesz-előny mutatkozik: a kormányzó pártra az összes szavazó 35 százaléka tenné a voksát, míg az MSZP-re 12, a Jobbikra 8, az LMP-re 3, az MDF-re pedig 1 százalék. A legtöbben azonban, 40 százaléknyian bizonytalanok, vagy nem mennek el szavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik