Belföld

Előzetesbe kerülhetnek Tátraiék

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és az ehhez nyújtott bűnsegédlet a vád.

Harmincnapos előzetes letartóztatásba kerülhet Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egykori vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója – írta meg a Magyar Nemzet Online.

Később a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye megerősítette a lap információt. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről csütörtökön dönthet a bíróság – közölték.

Tátrait különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, Császyt pedig az ehhez nyújtott bűnsegédlettel gyanúsítják, kedden vették őrizetbe őket.

Ártatlannak tartja a sukorói földcsere-ügy miatt őrizetbe vett Tátrai Miklóst a gyanúsított jogi képviselője, Zámbó Gyula. Az ügyvéd szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) volt vezérigazgatója nem követett el szabálytalanságot, ahogy – tudomása szerint – az MNV munkatársai sem.

A gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen panasszal éltek, az előbbi ellen azért, mert, ha valaki nem bűnös, akkor nyilvánvalóan nem szabad gyanúsítani, az utóbbi ellen pedig azért, mert az őrizetbe vételnek semmiféle törvényi előfeltétele nem áll fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik