Belföld

Talicskával tolták be Tarlós 100 ezer kopogtatóját

A Fidesz "szorít" a Jobbiknak és az LMP-nek, hogy sikerüljön főpolgármester-jelöltet állítaniuk.

Talicskával tolta be a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjére leadott százezer ajánlószelvényt kedd délelőtt a Fővárosi Választási Bizottságnak Tarlós István kampányfőnöke.

Németh Szilárd, miután átadta a cédulákat a bizottságnak, azt mondta: ez a budapestiek bizalma Tarlós István és a Fidesz-KDNP jelöltjei iránt.

Mint fogalmazott, az MSZP-SZDSZ-es városvezetés ideje alatt az volt a divat, hogy “talicskával hordták ki innen a közpénzt”. A fővárosiak azonban változást akarnak – folytatta -, azt szeretnék, ha a talicskával befelé jönnének a politikusok, nem pedig kifelé.

Németh Szilárd újságírói kérdésre elmondta: szeptember 3-án 16 óráig lehet gyűjteni és leadni ajánlószelvényeket, a segítőik, támogatóik pedig nem állnak meg, eddig az időpontig tovább gyűjtik a cédulákat.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke pénteken fogja bejelenteni, hogy összesen mennyi ajánlószelvény gyűlt össze – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy mire számítanak, az LMP és a Jobbik tud-e majd főpolgármester-jelöltet állítani, a kampányfőnök úgy válaszolt: “szorítunk nekik”, hogy sikerüljön.

Németh Szilárd ismertetése szerint szeptember 10-étől, kampányuk hivatalos kezdetétől “színes” eseményekre készülnek; találkozni fognak az ifjúsággal, az idősekkel, sportolókkal, természetvédőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik