Belföld

Schmuck eddig 20 ezer ajánlószelvényt gyűjtött

Szerinte a Fidesz törvénymódosítása nehéz helyzetbe hozza a jelölteket, hiszen két hét alatt a fővárosi kopogtatócédulák két százalékát kell megszerezniük.

Már több mint 20 ezer ajánlószelvény gyűlt össze a Tisztelet Társasága és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) által támogatott főpolgármester-jelölt, Schmuck Andor kampányközpontjában. Schmuck Andor közleményben azt írja: még további nyolcezer szelvényt kell összegyűjteniük. Szerinte a Fidesz törvénymódosítása nehéz helyzetbe hozza a jelölteket, hiszen az eddig gyűjtésre rendelkezésre álló 45 nap alatt a budapesti lakosok fél százalékának ajánlását kellett megszerezni, most pedig szűk két és fél hét alatt két százalékát.

Schmuck Andor – mint írta – azt szeretné, ha előtérbe kerülnének olyan égető problémák is, amelyeket a budapesti “szépkorúak” nem tudnak megoldani egyedül – így például a lassabb mozgólépcsők, a zebráknál hosszabban világító zöld lámpák, a több kulturált illemhely ügye, és azt is szeretné, ha a következő főpolgármester több általuk ajánlott ötletet is megfontolásra érdemesnek találna.

Mint hozzátette: szelvénygyűjtésének egyik fontos, következő állomása a szeptember 2-ai Margitszigeti Szépkorú Nyárbúcsúztató Gála lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik