Belföld

Negyvenen ellenőrzik Tarlós kopogtatócéduláit

A Fidesz jelöltjére leadott 100 ezer ajánlószelvényt talicskán tolták be.

Negyven köztisztviselő ellenőrzi a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjére, Tarlós Istvánra leadott ajánlásokat. Délelőtt egy talicskával tolták be a Tarlós Istvánra leadott, mintegy 100 ezer ajánlószelvényt. A talicskát betoló kampányfőnök, Németh Szilárd a cédulák átadása után azt mondta, az MSZP-SZDSZ-es városvezetés ideje alatt az volt a divat, hogy “talicskával hordták ki innen a közpénzt”.

Az ajánlószelvények ellenőrzésekor a választási iroda munkatársai azokat előbb öt pénzjegyszámoló gépen futtatták át, ekkor 100.079-et jegyzőkönyveztek. Ezt követően negyven köztisztviselő formailag szemrevételezi az ajánlásokat, ez várhatóan késő délutánig, estig is eltarthat.

Az ellenőrzés utolsó fázisa a szelvényeken szereplő személyi és lakcímadatok összevetése a központi számítógépes rendszer adataival. A Fővárosi Választási Bizottság várhatóan csütörtökön délután ül össze, az ajánlószelvények ellenőrzésének eredményéről ekkor tájékoztatják a testületet, amely ennek alapján várhatóan nyilvántartásba veszi Tarlós Istvánt a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik