Belföld

Krisnás jelöltek Somogyvámoson

A faluban élő hívők szeretnének részt vállalni a helyi közéletben.

Egyre meghatározóbb lehet a Krisna-tudatú hívők szándéka a nyolcszáz lakosú Somogyvámos életében – erősítette meg Böröcz János, a település független polgármestere. Az októberi választáson ismét induló politikus szerint a völgyben, valamint a faluban élő, állandó helyi lakosként névjegyzékbe vett választók – egyre növekvő számuk miatt – a polgármester személyére és a képviselő-testület összetételére is mind nagyobb befolyásra tesznek szert.

Pőcze Vilmos, a Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm környezetgazdálkodási igazgatója elmondta: polgármesterjelöltet nem indítanak – a későbbi ciklusokban azonban ezt sem tartja kizártnak -, képviselőjelölteket azonban igen.

Mivel elég nagyszámú a településrész – jelenleg 150-en laknak a völgyben, közülük 100 feletti a választásra jogosult és a faluban is laknak Krisna-hívők -, ezért érthető módon szeretnének részt vállalni a helyi közéletben – indokolta a jelöltállítást, hangsúlyozva: “politikailag továbbra is semlegesek, függetlenek vagyunk”.

A Krisna-tudatú hívők közösségében vannak közigazgatáshoz, szervezéshez és fejlesztéshez, karitatív szolgálathoz és turisztikához értő szakemberek, ezt és az elmúlt 17 év tapasztalatát szeretnék a falu egészének a javára fordítani – fejtette ki Pőcze Vilmos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik