Belföld

Kozmann György politikai babérokra hajt

Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus polgármesterjelöltként indul Pakson.

Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világ- és Európa-bajnok kenus polgármesterjelöltként elindul az október 3-i választáson. Az egykori élsportoló független jelöltként, a Paksi Lokálpatrióták Egyesületének (PLE) támogatásával száll versenybe szülővárosának polgármesteri székéért.

Kozmann György elmondta, hogy rendkívül sokat kapott a várostól, és most törleszteni szeretne. “Itt nőttem fel Pakson, itt váltam azzá, amivé váltam. Nagyon erős támogatottságot érzek magam mögött ahhoz, hogy terveimet megvalósítsam” – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy szeretné kamatoztatni a sportban szerzett kapcsolatait és tapasztalatait. Hozzáfűzte: úgy érzi, hogy a polgármesterséghez szükséges emberi tulajdonságokkal rendelkezik, a szakmai része pedig tanulható, mivel “senki nem születik polgármesternek”.

Kozmann számára fontos a függetlenség, az országos politikától távol tartja magát. A Paksi Lokálpatrióták Egyesülete programjának legtöbb elemével tud azonosulni, hiszen abban a helyi értékeké és érdekeké a főszerep.

Kovács Sándor, a PLE elnöke úgy fogalmazott, hogy Kozmann György márkanév Pakson, sőt Magyarországon, és megvannak azok a tulajdonságai, amelyek a város vezetéséhez szükségesek. “Úgy gondoljuk, hogy az eddigi eredmények elismerése mellett új gondolkodásra, új városvezetésre van szükség” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik