Belföld

EU-s pénzből képzik a “szexmunkásokat”

Az Európai Uniótól és a Magyar Államtól 47,7 millió forintos támogatást kap az érdekvédelmi egyesület.

A korábban Magyarországi Prostituáltak Érdekvédelmi Egyesületének nevezett szervezet tavasszal váltott nevet, azóta Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesületének hívják őket. Földi Ágnes, a 10 éves egyesület vezetője a mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „prostituált” szónak leáldozott, mert túl sok előítélet övezi – írja az Index.

A szervezet beszámolt arról a projektről, amelynek keretében az Európai Uniótól és a Magyar Államtól kapott 47,7 millió forintos támogatás keretén belül 2008 decemberétől 2010 novemberéig az egyesület munkatársait és szakértőit képzik. Egyfelől jogsegélyszolgálatot alakítottak ki, másfelől a szexmunkásokat érintő egyik legveszélyesebb témában, az emberkereskedelemmel kapcsolatban képezték munkatársaikat.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy nagy különbségek vannak a régiók között, így Budapesten egy szabálysértésért kisebb büntetést adnak, mint vidéken. Szintén problémának látják, hogy a rendőrség nagyon keveset tud a prostituáltakat érintő nemzetközi emberkereskedelemről.

AJÁNLOTT LINK:

EU-s támogatással tréningezik a szexmunkásokat (Index)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik