Belföld

A Jobbik szerint Orbánék magukra hagyták a devizahiteleseket

A párt egyik képviselője szerint az újabb lakásárverések felfüggesztésén kívül a kormány nem tett semmit.

Az újabb lakásárverések átmeneti felfüggesztése mellett a kormány nem hozott olyan intézkedést, amely segített volna a súlyosan eladósodott, sokszor reménytelen helyzetben lévő embereken – közölte Lenhardt Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője. Közleménye szerint a Jobbik aggodalommal látja, hogy a mai napon a svájci frank a forinttal szemben átlépte a még nem látott, történelmi 222 forintos szintet, és a pénzügyi elemzők további emelkedést is elképzelhetőnek tartanak.

Az euro árfolyama megint 290 forint felé közelít, súlyos helyzetbe hozva a devizában eladósodott 1,7 millió magyar embert és családját.

“Sőt, a májusi kormányváltást követő szerencsétlen Kósa- és Szijjártó-nyilatkozatok óta – több esetben feltűnő nemzetközi spekuláció hatására – a forint árfolyama folyamatosan romlik, ezáltal növelve a hitelt felvevők havi törlesztőrészleteit” – fogalmaz Lenhardt Balázs a közleményben.

Szerinte vannak olyan adósok, akiknek két év alatt pontosan a duplájára növekedett a törlesztőrészlete, amit képtelenség kigazdálkodni. A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy tegyen azonnali intézkedést a forintárfolyam további gyengülésének megakadályozására, és a körülbelül hárommillió embert érintő devizahitelek problémájának megoldására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik