Belföld

Késő nyári reggeli zimankók jönnek

Akár 5 Celsius-fokig is csökkenhet a levegő hőmérséklete hétvégén a hajnali órákban.

Hétfőn délután nyugat felől beborul az ég, kevés napsütés főként a keleti, délkeleti országrészben várható. Eleinte a Dunántúlon, majd a középső és a keleti megyékben fordul elő ismétlődő eső, záporeső, délkeleten egy-egy zivatar. A legtöbb csapadék várhatóan a déli és a keleti megyékben hull majd. Az északnyugatira forduló szél egyre többfelé megélénkül, a Győr-Budapest-Szeged vonalban megerősödik, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Keddre virradó éjjel többfelé lesz eső, záporeső. A csapadék túlsúlya az éjszakai órákban inkább az ország középső részén és a keleti megyékben, majd a délelőtti órákban a Dunántúl északi részén lesz. A nyugati-északnyugati szél a délelőtti órákban ismét többfelé viharossá fokozódik. A hajnali órákig 6 és 11 fok közé hűl a levegő. A hidegebb értékeket a kevésbé felhős délnyugati völgyekben mérhetjük majd.

Kedden délután borult lesz az ég, csak néhol és rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Továbbra is többfelé lesz eső, záporeső. A keleti megyékben élénk délnyugati, a Dunántúlon erős, többfelé viharos nyugati-északnyugati szél várható. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között várható, a tartósan csapadékos helyeken lesz a hidegebb.

Szerdán a távozó ciklon hatására még lesznek viharos széllökések, majd csütörtöktől jelentősen mérséklődik a légmozgás. Lassú melegedés kezdődik, kellemes nappalokkal, de hűvös hajnali órákkal, kissé az átlag alatti hőmérsékletekkel, egy-egy záporral, esetleg zivatarral. Hétvégén reggelente akár 5 fokig is csökkenhet a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik