Belföld

Választás 2010 – “Nagyon nagy gyűlést” tartott a Kétfarkú Kutya Párt

Administrator
Administrator

2010. 08. 29. 18:25

"Nagyon nagy gyűlést" tartott az októberi önkormányzati választáson Budapesten és Szegeden is indulni szándékozó viccpárt a Parlament előtt.

A rendezvény – amelyen mintegy háromszázan vettek részt – Halász Judit Csiribiri című dalának eléneklésével kezdődött, majd a közönség a vállaltan teljesíthetetlen ígéreteiről ismert szervezet törekvéseivel összhangban azt skandálta: “ingyen sör, örök élet”.

Kovács Gergely, a párt elnöke, szegedi polgármesterjelölt az egybegyűlteknek azt mondta: a jelenlétük erőt ad ahhoz, hogy továbbra is bármit megígérjenek. Rámutatott, “több ezer szakértőt” kellett elzavarniuk azért, hogy programjukat valóban a nép írja, ezért van tele helyesírási hibákkal. “Több mindent és kevesebb semmit!” – foglalta össze a KKP terveit a pártelnök.

Victora Zsolt főpolgármester-jelölt hangsúlyozta, ha megválasztják, a “budapestiek budapestije” kíván lenni, nem egyensúly, “hanem mérleg, sőt, a mérleget tartó kéz, sőt, az ember, akinek a keze a mérleget tartja”.

Megígérte, ha győz, “metróvonalak százait” építik meg, hogy a kitermelt földből újabb hegyeket emeljenek Szegeden, az örök életet garantáló sorszámot pedig terveik szerint bikinis lányok osztják majd szét.

Mogács Dániel, a KKP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje önmagát méltatva úgy fogalmazott, ő az ideális jelölt, egy “polgármester-Godzilla”, olyan szörny, aki eltapossa az útjában álló akadályokat.

Az időseknek azt üzente: nem lesznek már fiatalabbak, és ami még biztosabb, nem lesz egy forinttal sem több a nyugdíj, a csökkentésén viszont még gondolkodnak. Ígéretet tett arra is, hogy a fiataloknak nem kell tovább tanulniuk. “Bezáratom az iskolákat, és majd én gondolkodom helyettük” – vázolta terveit.

“Mi épült a kerületben? Romkocsmák? Ha ez kell, földig rombolunk mindent, aztán csak igyanak!” – tért ki az Erzsébetváros jövőjét illető elképzeléseire.

Mogács Dániel kiemelte, hogy polgármesterként elsősorban sok pénzt akar keresni. Mint mondta, noha vannak, akik ezt állítják, “nem lehet más a politika”.

“A politika vérrel kevert sár, amit egymás pofájába dobálunk, ezt szeretjük benne” – ismertette krédóját a jelölt, miközben a KKP aktivistái a helyszínen gyűjtötték a szimpatizánsok ajánlószelvényeit.

A Kétfarkú Kutya Párt felállította az Ismeretlen Nokiás Doboz szobrát is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.