Belföld

20 ezer gyerek éhezik hazánkban

24.hu
24.hu

2010. 08. 28. 11:57

Miközben 20 ezer gyerek szinte semmilyen ételt nem kap hétvégenként és számuk egyre nő, addig egyre kevesebb az adomány, amelyből segíteni lehet nekik.

Miközben 20 ezer gyerek szinte semmilyen ételt nem kap hétvégenként és számuk egyre nő, addig egyre kevesebb az adomány, amelyből segíteni lehet nekik – mondta a Független Hírügynökségnek a Gyermekétkeztetési Alapítvány programvezetője. Kromek Henriett hangsúlyozta: idén már csak feleannyi pénzből tudják támogatni a leginkább rászoruló gyerekeket, mint tavaly. Ezért is döntött úgy az alapítvány, hogy ismert sportolók, színészek közreműködésével, 5 nagyvárost érintő figyelemfelkeltő kampányt indítanak, amelynek szombati állomása Budapest.Kromek Henriett elmondta: Budapesten a Blaha Lujza téren, hasonlóan a másik 4 nagyvároshoz – Székesfehérvár, Pécs, Miskolc, Szeged – nemcsak pénzt gyűjtenek, hanem 100-100 tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot is szétosztanak az önkormányzatok által kijelölt rászoruló családoknak. A tapasztalat szerint valamennyi csomagot elviszik, sőt, számos új család is jelentkezik.

A 20 ezer éhező gyermek hét közben az iskolában állami támogatásból kap meleg ételt, a felmérések szerint a hétvégeken azonban legfeljebb krumplit és zsíros kenyeret esznek – mondta a szakember. Nem ritka, hogy hét elején ezek a gyerekek az éhségtől kifordulnak az iskolapadból. Ezért is az alapítvány egyik legfontosabb programja, hogy minden hétvégén meleg étellel lássa el ezeket a gyerekeket. Hozzátette: A legjobb az lenne, ha mind a 20 ezer gyereknek jutna minden hétvégén meleg étel, azonban a csökkenő adományok miatt ez a szám idén már csak 3 ezer volt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.