Belföld

Pártalapítást tervez Hack Péter

Administrator
Administrator

2010. 08. 27. 16:54

A politikus szerint van helye a magyar palettán egy piacorientált, nyugati értékeket fontosnak tartó új centrumerőnek.

Pártot alapítana Hack Péter jogász, az SZDSZ egykori országgyűlési képviselője. A politikus a Figyelőneten pénteken megjelent interjújában elmondta: az önkormányzati választásról lecsúsztak, a négy év múlva esedékes országgyűlési választáson viszont elindulnának. “Van és lesz is helye a magyar palettán egy piacorientált, nyugati értékeket, az európai és az euroatlanti együttműködést fontosnak tartó új centrumerőnek” – indokolta a pártalapítás gondolatát Hack Péter.

Mint mondta, létezik olyan, patrióta, de nem nacionalista, az ország versenyképességét szem előtt tartó szavazóbázis, amelyet jelenleg senki sem képvisel. Szerinte az LMP alkalmatlan erre, mert “a Fidesszel kórusban állítja, hogy megbukott a szabadpiac és a versenyalapú nyugati kapitalizmus”.

Hack Péter arra is kitért: jelenlegi és volt tanítványai javasolták, hogy főpolgármester-jelöltként induljon az októberi választáson, a felkérés azonban túl későn érkezett, ezért “elhalasztották a startot”.

Az 1998 óta a Hit Gyülekezete diakónusaként tevékenykedő jogász a Figyelőnetnek adott interjúban kijelentette: a gyülekezet nem törekszik politikai hatalomra, célja és lényege az evangélium hirdetése. Hangsúlyozta azonban, hogy a közelmúltig voltak pártok, amelyek programját a gyülekezet tagjai kompromisszumokkal ugyan, de tudták támogatni, ma viszont sokan közülük úgy érzik: nincs ilyen párt és program.

Hack Péter: A 2014-es választásokon színpadra léphet az új pártunk (fn.hu)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.