Belföld

Nyomoznak a Magyar Szigeten történtek miatt

A Hetek című lap szerint fenyegetően léptek fel újságíróikkal szemben.

A Verőcén megrendezett eseményen a Hetek című lap szerint antiszemita beszédek hangzottak el, a jobbikos Zagyva György Gyula országgyűlési képviselő pedig egy zárt faházban fenyegetően lépett fel újságíróikkal szemben. Korábban az ügyben az MSZP vizsgálatot kért Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől és Pintér Sándor belügyminisztertől.

Az LMP a Legfőbb Ügyészséghez fordult, hogy vizsgálják ki az esetet és tegyék meg a megfelelő lépéseket, a bejelentés a Pest Megyei Főügyészséghez került. A Jobbik korábban annyit mondott az ügyről, hogy az a kocsmai vita szintjén van, és érdemben nem foglalkoznak vele.

Birtalan Örkény, Pest megyei főügyész a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy az ügy iratai a Váci Városi Ügyészséghez kerültek, ahol személyi szabadság megsértése miatt rendeltek el nyomozást az ügyben, amire a Váci Rendőrkapitányságot jelölték ki. Amennyiben olyan ember érintettsége merül fel, aki ellen – például mert mentelmi jog védi – a rendőrség nem nyomozhat, akkor a megfelelő hatósághoz fordulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik