Belföld

Már az LMP-nek sem kell az MSZP kódexe

Az elveket elfogadják, de a szocialisták lejárató kampányt indítottak jelöltjeik ellen.

Karácsony Gergely, az LMP kampányfőnöke elmondta, csütörtökön egyeztettek az MSZP-vel az etikai kódexről és támogathatónak tartották az abban szereplőket, nem sokkal később viszont szembesültek a gyakorlattal. Mint mondta, egy hírportál egy civil szervezet kapcsán korrupcióval vádolta meg Márkus Ágnest, a kispesti polgármesterjelöltjüket, miközben ő a “tisztesség szobra”. A párt a portál ellen feljelentést tesz.

Arra is felhívták az LMP figyelmét, hogy egy kispesti lap még meg nem jelent száma címlapon foglalkozik a párt korrupciós ügyeivel, vagyis gyakorlatilag lejárató kampány indult ellenük – mondta a kampányfőnök. A politikus bemutatta a címlapot is, eszerint a lap MSZP-szóróanyag jelöléssel került a nyomdába.

A kampányfőnök elmondta: nem tudja bizonyítani, hogy az anyagot valóban az MSZP készítette, de megkeresték az impresszumban szereplő főszerkesztőt, aki nem tudott erről a lapszámról, így ő is feljelentést tett. Karácsony Gergely elmondta: eddig elmentek pár dolog mellett, például, hogy a szocialisták LMP-s színekkel kampányolnak, vagy hogy programlenyúlással vádolják őket, most viszont már úgy döntöttek, nem írják alá a kódexet.

A politikus két olyan vidéki esetről is tud, ahol szocialistákhoz közel álló civil szervezetek a munkahelyük elvesztésével és más dolgokkal zsarolták meg az LMP-s indulót, hogy lépjen vissza, mert indulása sérti a szocialisták érdekeit. A kampányfőnök kijelentette, nem állnak meg, és nem hagyják magukat megfélemlíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik