Belföld

Lassan gyűlnek Jávor Benedek ajánlócédulái

Már csak egy hét van hátra, de még közel 20 ezer kopogtató hiányzik.

A Lehet Más a Politika (LMP) főpolgármester-jelöltje saját blogjának számlálóján tájékoztat arról, hogy még 19650 ajánlószelvényre van szüksége az induláshoz. Az új szabályok szerint a jelölteknek a fővárosi választópolgárok 2 százalékának támogatását kell megszerezniük, ez nagyjából 28 ezer cédulát jelent.

Látható, hogy a postázás óta eltelt 11 napban mindössze a kellő mennyiség egyharmadát sikerült összegyűjtenie Jávor Benedeknek, ráadásul már csak egy hét áll a rendelkezésére újabb kopogtatócédulák megszerzésére.

Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke az Indexnek azt mondta, reális szám szerepel a főpolgármester-jelölt internetes oldalán, de hozzátette, a határidő közeledtével szokott felpörögni a gyűjtés. Karácsony az atv.hu-nak elismerte, hogy “nem túl rózsás a helyzet”, de biztos benne, hogy végül meglesz a kellő mennyiségű ajánlás.

A kampányfőnök az atv.hu-nak azt is elmondta, ha mégsem járnak sikerrel, leginkább senki javára sem lépnének vissza, de hozzátette, hogy Schmuck Andor, Tarlós István és Kétfarkú Kutyapárt főpolgármester-jelöltje közül egyértelműen az utóbbi a legszimpatikusabb az LMP-nek.

Elsőként egyébként pénteken az MSZP főpolgármester-jelöltje, Horváth Csaba adta le kopogtató-céduláit, miután közel 35 ezer ajánlást gyűjtött össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik