Belföld

Lappang még egy „Sukoró-ügy”?

Még egy olyan ingatlanértékesítési ügy került elő, amely Joav Blum magyar-izraeli üzletemberrel kapcsolatos – közölte Budai Gyula miniszterelnöki megbízott,de részleteket egyelőre nem árult el.

„Nem akarom megelőlegezni, de még egy olyan ingatlanértékesítés került elő, ami Blummal kapcsolatos, ezt majd az elkövetkezőkben fogjuk ismertetni.” Tehát nemcsak a Sukoró-ügy és egy Vas megyei ingatlan van, hanem még egy – mondta Budai Gyula a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben tartott sajtótájékoztatón.

Budai Gyula még augusztus 16-án beszélt arról, hogy Joav Blumnak nem a sukorói telekcsere volt az egyetlen ingatlanspekulációja Magyarországon: 2007-ben megszerezte a Vas megyei Rádóckölkeden egy 53 hektáros terület tulajdonjogát, majd a termőföldet magánszemélyként bevitte a Karka Kft.-be, amelynek két izraeli tulajdonosa volt. Ezt követően a termőföldet egy ciprusi offshore cégnek adták tovább, csaknem ötmillió euróért értékesítve. Ennek a területnek az értékét – hasonlóan Sukoróhoz – valótlanul becsülték fel – jegyezte meg akkor Budai Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik