Belföld

Gyurcsány: felfüggesztjük a szabadságharcot?

A volt kormányfő szerint mélyreható intézkedésekre lenne szükség, nem zavaros nyilatkozatok kifüggesztésére.

Hiába taktikázik a kormányfő, a változásokat lehet halogatni, de nem lehet elkerülni – írja Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök internetes blogjában. A kétharmadot nem zavaros nyilatkozatok kifüggesztésére, hanem mélyreható kormányzati intézkedések sorára kellene használni – véli a politikus.

Gyurcsány szót ejt az IMF-tárgyalások felújításáról is. „Ezek szerint felfüggesztjük a szabadságharcot?” – teszi fel a kérdést ennek kapcsán. Úgy látja, emiatt képtelenség kiigazodni a kormányon.

A politikus többek közt méltatja Mellár Tamás közgazdászt is, amiért a vele készült interjúban nyíltan bírálja Orbán Viktor 29 pontját. „Tévedésnek minősíti a járulékcsökkentésre vonatkozó választási ígéretet, nem ért egyet az egykulcsos adóval, megfontolná a vagyonadó bevezetését. Ritka a jobboldalon az ilyen egyenes beszéd” – jelenti ki a volt kormányfő.

„Kíváncsi lennék, hogy azok a közgazdászok, akik a tavalyi költségvetési vita idején, majd a választások környékén is 7-8 százalékos hiányról beszéltek, most mit gondolnak akkori szerepükről. Vajon büszkék magukra? Vagy a volt jegybankelnök, aki legalább ezermilliárd forinttal szerette volna csökkenteni az állami kiadásokat és szerkezeti reformokat követelt, most miért van csendben?” – kérdezi blogjában Gyurcsány.

„A mélyreható kormányzati intézkedéseknek se híre, se hamva. Sokat beszélő és keveset cselekvő kormányunk van” – írja Gyurcsány Ferenc. „Mutogatják muszklijaikat, meghódítanak minden lehetséges posztot, züllesztik a harmadik köztársaságot, de mintha fogalmuk se lenne, hogy mit csináljanak a gazdasági ügyekkel, az egészségüggyel, az oktatással, a nyugdíjrendszerrel. Ez így kevés lesz” – zárja a bejegyzést az MSZP-s politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik