Belföld

Gyorsított eljárás a plakátrongáló ellen

Már a jövő héten bíróság elé állíthatják azt a férfit, aki több fideszes választási plakátot rongált meg Csongrádon.

Szenti Szabolcs, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, még aznap kedden megállapították az elkövető kilétét, és megindították ellene az eljárást rongálás vétsége miatt. Az idősebb helybeli férfi nyolc önkormányzati választási plakátot rongált meg.

A polgármesteri székért induló Kőrösi Tibor korábban arról számolt be, hogy az önkormányzat által kijelölt helyre kiragasztott plakátokon kedden kora délután vették észre a feliratokat, amelyek közül az egyik “véresszájú kommunistának” nevezi az egyik képviselőjelöltet, egy másik beteg “beteg embernek” titulálja a polgármesterjelöltet.

Az esetnek szemtanúi is voltak, az egyik plakátnál pedig egy térfigyelő kamera rögzítette az eseményt. Az incidens előzménye, hogy hétfő este parázs hangulatú lakossági fórumot tartottak a város egyik felújítás alatt álló iskolájában, ahol a kivitelező csődje miatt nem kezdődhet meg szeptemberben a tanítás.

Kőrösi Tibor azt közölte, hogy ismeretlen tettes ellen rongálás miatt tett feljelentést, és indítványozta, hogy a választás rendjének megsértése miatt is induljon eljárás. Becsületsértés miatt pedig magánvádas eljárást kezdeményezett a vélelmezett elkövetővel szemben, aki egy másik párt színeiben induló képviselőjelölt házastársa. A polgármesterjelölt hangsúlyozta, hogy értetlenül áll a történtek előtt, hiszen korábban korrekt volt a kapcsolata politikustársával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik