Belföld

Mandur és Blum egy cégben, máskor

A szocialista képviselő alapító volt abban a cégben, amelybe Blum később beszállt.

A cégadatbázis ugyanazon lapján talált a Magyar Nemzet Mandur László és Joav Blum nevére. Az adatok szerint a képviselő egyik alapítója volt annak a társaságnak, amely később – immár nélküle – ígért gyógyfürdőt Pornóapátinak. Blum egy offshore cégen át jutott a részesedéshez.

A Magyar Nemzet ez alapján azt feltételezi, hogy ha áttételesen is, de már a ’90-es években is lehetett kapcsolata a sukorói kaszinóváros kapcsán elhíresült Joav Blumnak az MSZP-vel. “A feltételezhető kapocs Mandur László volt parlamenti alelnök, aki Völgyes Tamással alapított közös céget 1991-ben.”

Völgyes később Joav Blum üzlettársaként, már Mordechai Lax Tamásra változtatott néven mutatkozott be Pornóapáti polgármesterének, mint leendő befektető. Mandur László elismerte, volt közös cége Völgyessel, de mint mondta, a társaság gazdasági tevékenységet nem folytatott, „csak próbálkoztak valamivel”.

Joav Blum magyar-izraeli üzletember tegnap arra szólította fel Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg az ellene folyó “rágalomhadjáratot”, ellenkező esetben jogi eljárásokat indít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik