Belföld

Mozgalmas ősz indul a bíróságokon

Öt hét ítélkezési szünet után hamarosan folytatódnak a nagy érdeklődésre számot tartó ügyek is.

Mozgalmas ősz várható a bíróságokon és az ügyészségeken, többek között a hét halálos áldozatot követelő romagyilkosság-sorozat ügyében nemsokára a vádirat benyújtása várható – számolt be róla a közrádió.

Marian Cozmát, a veszprémi kézilabdacsapat román játékosát 2009. február 8-án szúrták szíven, és idén júniusban kezdődött el a Veszprémi Városi Bíróságon a csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere. Az emberöléssel vádolt Raffael Sándor és hat társa ügyét szeptembertől tárgyalja a megyei bíróság.

Tavaly év végén hirdettek ítéletet a 2007 tavaszi tokaji pénzszállítórablás ügyében. Két vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, a fővádlottak közül további egy 15 évet kapott. A több mint 150 millió forintos rablás ügye idén ősszel a debreceni ítélőtáblára kerül.

Ősszel várható ítélet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon a vesztegetéssel gyanúsított dögei polgármester ügyében, és hamarosan a Legfelsőbb Bíróság is döntést hozhat a BVM Épelem Kft. és az Ablon jogvitájából adódó, óriási összegű gazdasági ügyben.

AJÁNLOTT LINK:

Mozgalmas ősz vár a bíróságokra (MR1-Kossuth.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik