Belföld

Bedugulnak a határok és a balatoni utak

A Nyugat-Európába visszautazó vendégmunkások miatt várhatóan 1-2 órás várakozás lesz Röszke autópálya határátkelőhelyen a belépő irányban vasárnap este 9-10 óráig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Az M5 autópálya közelsége, valamint Röszke autópálya határátkelőhelyen a megnövekvő várakozási idő miatt Tompa közúti határátkelőhelyen is nagyobb forgalommal számolnak belépő irányban vasárnap estig.

Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként ajánlják a 8-18 óra között nyitva tartó bácsalmási és tiszaszigeti határátkelőt.

Románia felől az ártándi határátkelőhelyen is számolnak nagyobb forgalomnövekedéssel, itt a belépő irányban alakulhat ki akár egy órás várakozás.

A záhonyi határátkelőhelyen pedig a kilépő irányban számíthatunk forgalomtorlódásra. Ezért ennek elkerüléséhez alternatív útvonalnak a 24 órás nyitva tartású beregsurányi, a 7-19 óra között nyitva tartó barabási és a 8-16 óra között nyitva tartó lónyai közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

Az ORFK tudatta azt is: a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, teljes kapacitással fognak üzemelni, ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a gyorsforgalmi utak egy-egy szakaszán, különösen a főváros és a Balaton környékén összefüggő kocsisorok alakulhatnak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik