Belföld

Túlszámlázások a magyar expo pavilon kivitelezőinél?

A HírTV szerint egy ügyvéd egyenesen „pofátlanságnak” nevezte a Genexpo Kft. egyes költségigényeit.

A sanghaji expo magyar pavilonjának tervezője több mint 700 halogén izzót rendelt, a villanyszerelői munkákkal együtt egy-egy izzót azonban végül darabonként 13 ezer forintért helyeztek el a kiállítási csarnokban – számolt be róla a HírTV, hozzátéve, hogy egy egyszerű izzó ára 885 forint.

A híradásban elhangzott, a karbantartási költségekre közel 95 millió forintot számszakilag helytelenül fizetett ki az előző kormány az expocégnek, de van olyan 14 milliós tétel, amit kétszer is elszámoltak. A televízió birtokába került elektronikus levél szerint a túlfizetésre egy ügyvédi iroda is figyelmeztette Huszty András korábbi miniszterelnöki megbízottat: „A honosításra számított 106 milliós költséget egyszerűen pofátlanságnak tartom (…) A világ még olyat nem látott, hogy egy terv honosítása többe kerül, mint a megtervezése!” – áll a levélben, melyben azt is leírják, hogy az eredeti tervező alig 50 milliót kapott.

A Genexpo ügyvezetője nem tud az esetleges túlszámlázásról. Galambos Iván szerint vállalkozása a megszűnés szélére sodródott, mert hónapok óta nem kapja meg a kormánytól a szerződésben szereplő összegeket. Arra a kérdésre, hogy valóban 13 ezer forintért szerelték be az izzók darabját, úgy válaszolt, a felvetés irreális, nonszensz.

AJÁNLOTT LINK:

Már korábban figyelmeztették őket: „Ez egyszerűen pofátlanság!” (+videó) (HírTV)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik