Belföld

Kövér szerint az újrakezdés korát éljük

Az házelnök szerint a magyarság önmagában sem nem végzet, sem nem dicsőség, hanem feladat.

A nemzet akaratából választott képviselők feladata az, hogy újra otthonná tegyék az országot Magyarország minden polgára számára – jelentette ki Nyíregyházán Kövér László. Az Országgyűlés fideszes elnöke szerint a magyarság önmagában sem nem végzet, sem nem dicsőség, hanem feladat: minél nagyobb, nehezebb feladat, annál drágább, annál gazdagabb ajándék – idézte Ravasz László református püspök szavait a házelnök.

Kövér szerint ma az ország ezer esztendőt igyekszik átfogni tekintetével, vagyis negyven nemzedék otthont építő munkáját, harcát a megmaradásért.

A kiindulóponton ott áll Szent István király: ha megpróbálunk áthatolni a történelmi távlaton, egy küzdelmesen eltöltött életet látunk magunk előtt – fogalmazott a rendezvényen az Országgyűlés elnöke. A fideszes politikus méltatta az államalapító tetteit. Nézete szerint hihetetlenül nehéz feladat jutott osztályrészéül, így lett az élete az egyik legdrágább ajándék. A mű, melyet létrehozott és Magyarországnak hívnak, ezer esztendeje áll: elég erős volt ahhoz, hogy megteremtse a jog és törvény rendjét, s hogy megvédje a polgárokat a külső és belső ellenségtől – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik