Belföld

Nem csitul a botrány a gárda exvezetője körül

Sok szimpatizáns szerint csak látszatcsere történt a mozgalom élén, egyesek már Kiss Róbert sikkasztási ügyéről suttognak.

Lemondása után továbbra is a háttérből irányítaná a Magyar Nemzeti Gárdát (MNG) Kiss Róbert – írja a Mandiner blog. A Magyar Gárda egykori főkapitánya, azután távozott az utódszervezet éléről, hogy nyilvánosságra került egy videó, amelyen a nős férfi szeretőjével látható csókolózás közben.

A pénteken kirobbant botrányt követően az MNG Ócsán – a lemondott Kiss Róbert lakásán – már szombaton megválasztotta új vezetőjét, Ináncsi Józsefet. Ő addig a gárda „vezérkari dandárparancsnoka” volt. A Mandiner információi szerint Ináncsi az ex-főkapitány “embere”, ezért rajta keresztül továbbra is irányíthatja a mozgalmat. Ezt erősíti az is, hogy Kiss tovább segíti az új vezetőt tanácsadóként.

Ináncsiról annyit lehet még tudni, hogy nincs úgy lekötelezve Vona Gábor Jobbik-elnöknek, mint elődje, ezért elképzelhető, hogy az MNG kevésbé szolgálja majd a párt érdekeit az önkormányzati választásokon – írja a blog.

A honlap beszámol arról is, hogy a körülmények miatt sok gárdaszimpatizáns ellenérzéssel fogadta az új főkapitány megválasztását. Többen Kiss Róbert gárdista szeretőjét pocskondiázzák az interneten, míg mások bocsánatkérést várnának a leköszönő főkapitánytól, aki sokáig következetesen tagadta, hogy házasságon kívüli viszonya lenne.

Kiss, a Mandiner jobbikos forrásai szerint, anyagi gondokkal is küzd. Ez megmagyarázhatja, hogy a Kurultaj nevű rendezvény biztosításából befolyt pénzt miért nem osztotta még ki az ott dolgozó gárdisták között – olvasható a blogon.

AJÁNLOTT LINK:

Ináncsi József, a Gárda új kapitány (Mandiner blog)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik