Belföld

Igazi nyár lesz az ünnepi hosszú hétvégén

Sok lesz a napsütés, vasárnap már néhol 30 fok fölött lehet a hőmérséklet.

Szerdán délután változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napsütéses időszakok mindenütt várhatóak. A megnövekvő gomolyfelhőzetből főként a Dunántúlon illetve az Északi-középhegység területén fordulhat elő záporeső. A változó irányú szél az északkeleti területeken megélénkül, másutt gyenge marad. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 29 fok között alakul.

A szerdáról csütörtökre virradó éjszaka nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, melyből a Dunántúl északi részén számíthatunk esőre, záporesőre. A kevésbé felhős, szélvédett helyeken párássá válhat a levegő, köd is képződhet. Az északias szél főként a középső országrészben megélénkül, másutt gyenge lesz a légmozgás. hajnalban minimum hőmérséklet 13 és 17 fok között alakul, de néhol ennél kissé hűvösebb is lehet a hajnal.

Csütörtök délután az északi országrészben is csökken a felhőzet, már országszerte több órás napsütés várható. Az északi szél eleinte északon még időnként megélénkül, majd mindenütt gyenge lesz a légmozgás. A csúcshőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Péntektől egy anticiklon hatására napos nyári idő lesz, általában gyenge légmozgással. A hőmérséklet hétfőtől már többfelé meghaladja a 30 fokot. Az időszak legvégén valószínűleg egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik