Belföld

Békésen két fideszes polgármesterjelölt indul

Izsó Gábor jelenlegi polgármester először visszalépett, végül mégis indult a Fidesz hivatalos jelöltjével szemben.

Kizárhatják a pártból Izsó Gábort, Békés város fideszes polgármesterét, mert mégis elindul a helyi fideszes jelölttel szemben. Izsó Gábor négy ével ezelőtt a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör, valamint a Fidesz közös jelöltjeként nyerte el posztját.

Izsó Gábor az idei választásokon előbb a KDNP és a polgári kör, majd függetlenként, de a KDNP támogatásával kívánt újraindulni, végül azonban visszalépett a jelöltségtől.

A Fidesz helyi csoportja ugyanis Erdős Norbertet jelöli polgármesternek, aki már a harmadik ciklusban a térség országgyűlési képviselője, és az utóbbi négy évben a város alpolgármestere is volt.

Izsó Gábor döntését azzal indokolta, hogy mindenekelőtt a lakosság részéről jelentkező támogatás miatt változtatta meg véleményét. Mint mondta, úgy látja, hogy Békés választópolgárai azt a fejlesztéspárti, közösségépítő jobboldali politikát kívánják ismét támogatni, amely mentén négy évig vezette a várost. A döntését segítette továbbá, hogy az elmúlt néhány nap alatt csaknem ezer ajánlószelvény gyűlt össze számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik