Belföld

Közös jelöltet támogat a Jobbik és az SZDSZ?

Mindkét párt Ványi Ambrusban bízik a fideszes polgármesterrel szemben.

A Jobbik nagykőrösi elnöke és az SZDSZ helyi vezetője is arra kéri támogatóit, a polgármester-választáson szavazzanak Ványi Ambrusra – írja az Index. A nagykőrösi ügyvéd civil szervezetek támogatásával nevezett be a választásra, ellenfele a fideszes Czira Szabolcs lesz, aki 2002 óta irányítja a várost.

Olyan ez, mint Esztergom, ahol mindenki – az MSZP, a Jobbik és az LMP – felsorakozott a fideszes polgármester, Medgyes Tamással szemben – mondta a hírportálnak Dénes Dénes, a Jobbik nagykőrösi elnöke. A párt mérlegelte, hogy nem elég erős önálló jelölt indításához, és úgy döntött, Ványi mögé áll, akivel esély lehet a jelenlegi polgármester leváltására. A helyi elnök szerint Ványit eddig is több vallási szervezet támogatta, így inkább az ő jelöltjük, mint a szabad demokratáké. A város nyolc választókerületében viszont saját jelöltet állítanak.

Kovács István, az SZDSZ helyi elnöke a városi újságnak adott interjújában már augusztus elején bejelentette Ványi Ambrus támogatását. A pártnak jelöltjei nem lesznek ugyan, de arra kérte az SZDSZ eddigi támogatóit, hogy “liberális értékrendjükből adódóan” szavazzanak “a civil életből érkező valóban független jelöltre”.

A Jobbik azonban cáfolja azokat a híreszteléseket, melyek szerint Nagykőrösön olyan független polgármesterjelöltet támogatnak, akit az MSZP és az SZDSZ is segít – tudatta Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója.

A Jobbik sem a fideszes, sem a független polgármesterjelöltet nem támogatja a teleülésen – hangsúlyozta Szabó Gábor. “A Jobbik eleve kizárja az önkormányzati kampányban is annak a lehetőségét, hogy akár hivatalos, akár nem hivatalos formában együttműködjön a Magyarországot tönkretevő két politikai párttal, az MSZP-vel és az SZDSZ-szel” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik