Belföld

King’s City – új (föld)osztásra várnak

Sukoró polgármestere szerint nincs "ügy", gazdasági lobbik állnak a viták hátterében.

A King’s City befektetői új helyszínekben is gondolkodnak, ezek egyike lehet Bábolna – írja több napilap. A kaszinókoncesszió a Közép-dunántúl Régió 133 településére vonatkozik, így nem kizárt a helyszínváltozás.

A Népszava szerint a befektetők már érdeklődtek Tatabányán, Környén, Székesfehérváron és Bábolnán is a lehetőségekről, de Sukoró polgármestere továbbra is abban bízik, hogy náluk épül meg a kaszinó. Molnár Gábor szerint “az ügy” puszta ingatlanvita, amelyben különböző gazdasági érdekcsoportok csapnak össze. Azt pedig nevetségesnek nevezte, hogy az ügyészség kihallgatná a 400 milliárd forintos beruházást tervező befektetőt, Ronald S. Laudert.

A Népszabadság szerint sem kizárt, hogy a Sukoróra tervezett kaszinóváros befektetői is indulnak Bábolna élményfürdő központnak szánt területének versenytárgyalásán, amelyet tegnap hirdetett meg a város közgyűlése. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a pályázat gyors kiírása mögött az áll, hogy tőkeerős érdeklődők – köztük a kaszinóváros megálmodói – fontolgatják a bábolnai befektetést.

Közben a Magyar Nemzet – egy birtokába került termőföld-adásvételi szerződés alapján – arról ír, hogy Bábolnán egy strómanokon keresztül állami termőföldhöz jutó társaság most igyekszik visszavonhatatlanná tenni a gyanús ügyletet.

Az adásvétel 2007-ben történt Horváth Klára szocialista polgármester segítségével. Bár a szerződést vizsgálja az ügyészség, a helyi képviselő-testület tegnap újabb földeladásnak engedett szabad utat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik