Belföld

Fidesz a távhőáremelésről: az MSZP-SZDSZ felelőssége

A párt közleményben reagált arra a szocialista kijelentésre, miszerint brutális távhődíjemelés várható az önkormányzati választások után.

Ha lesz távhőáremelés, a felelősség a szocialista-liberális városvezetést és a Főtáv Zrt. MSZP által delegált és támogatott vezetését terheli – közölte a Fidesz-frakció. A párt közleményben reagált Szanyi Tibornak, az MSZP kampányfőnökének és Élő Norbert X. kerületi polgármesterjelöltnek a közös sajtótájékoztatóján elhangzottakra, miszerint brutális távhődíjemelés várható az önkormányzati választások után.

Közleményük szerint az energiaárak mértékének megállapítása a főváros MSZP-SZDSZ-vezetésének, illetve a főváros által üzemeltetett Főtáv Zrt.-nek a kompetenciája. “Furcsa, hogy éppen az az Élő Norbert emel szót a mostani változtatás ellen, aki a Főtáv Zrt. igazgatótanácsának korábbi tagjaként maga is megszavazta az emeléseket” – tették hozzá.

A Fidesz szerint egyértelmű, hogy a jelenlegi MSZP-SZDSZ-városvezetés az, amely a távhő díjának emelésére törekszik még az önkormányzati választások előtt, “mielőtt a választók elzavarják őket”. Azt is hangsúlyozták, hogy Szanyi Tibor és Élő Norbert pártja 44 százalékkal emelte a távhő árát 2007 januárjában.

Hozzátették: a kormány és a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja júniusban az energiaárak befagyasztásáról döntött, a parlament pedig megszavazta az ármoratóriumot. Ha ennek ellenére lesz áremelés, az a jelenlegi városvezetés miatt van. “A fővárost érintő minden döntés felelőssége a tizenhat éve regnáló MSZP-SZDSZ-városvezetést terheli” – tették hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik