Belföld

830 riasztást kaptak a tűzoltók a vihar miatt

Szabolcs, Borsod, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből érkezett a hívások zöme.

Az országos katasztrófavédelem összesítése szerint hétfő éjfélig összesen 830 kárbejelentés érkezett a viharok miatt.

Mintegy 200 esetben vizet szivattyúztak, 147 esetben valamilyen épületkárt hárítottak el, több mint 500 esetben pedig kidőlt fákat, ágakat kellett eltávolítani.

A tűzoltóknak a legtöbb dolguk Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akadt, de sok bejelentés érkezett Borsod, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből is.

A Miskolci Tűzoltóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: hozzájuk több mint félszáz segélykérés érkezett a hétfői vihar miatt este 10 óráig. A legtöbb bejelentés Alsózsolca, Felsőzsolca, Sajópetri, Nyékládháza, Bőcs, Berzék és Hernádnémeti településekről, valamint Miskolc Szirma városrészéből érkezett. Többnyire tetőkre, homlokzatokra, utakra dőlt fák, ledőlt tűzfalak, kémények miatt kértek segítséget. Nyékládházán könnyebb sérülést is okozott egy ledőlt kémény, amely a tetőt átszakítva a lakótérben megsebesített egy idősebb asszonyt. Őt a helyszínen elláttak, rokonoknál töltötte az éjszakát.

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban az özönvízszerű eső pincéket, üzleteket és lakásokat árasztott el, a tűzoltók éjjel kettőig dolgoztak a településen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik