Belföld

Volt ombudsman az LMP fővárosi listáján

Jávor Benedek főpolgármester-jelölt mögött Kaltenbach Jenő egykori kisebbségügyi biztos foglal helyet a második helyen.

Elfogadta az LMP fővárosi listáját a párt regionális kongresszusa, egyenkénti szavazással határozta meg az őszi önkormányzati választásokon indulók listáját. Ennek élén Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje, országgyűlési képviselője áll, aki egyébként a múlt héten mutatta be Budapest-programját.

A lista második helyén Kaltenbach Jenő volt kisebbségi ombudsman áll, akit korábban az MSZP közös főpolgármester-jelöltnek akart volna, de a Lehet Más a Politika nem támogatta a választási együttműködést.

A harmadik helyen Somfai Ágnes közgazdász, városépítési-városgazdasági szakmérnök áll, akit Hanzély Ákos öttusa világbajnok, a Látkép Városvédő Egyesület vezetője követ.

A listán szerepel még Simon Gergely környezetkémikus, környezetvédelmi szakértő, Kéri András mérnök, közgazdász, az LMP Etikai Bizottságának elnöke, Tordai Bence közgazdász-szociológus, az LMP szóvivője, Hajdú Mária nyelvtanár, az LMP Kalózpárt platformjának koordinátora, Mathauser András, a Budapest Program koordinátora, és budapesti kampányfőnök, Csárdi Antal, a IX. kerület polgármesterjelöltje, a dél-pesti területi szervezet választmányi tagja, Várnai László, Zugló polgármester-jelöltje, a Civil Zugló Egyesület vezetője, és Zarándy Zoltán történelemtanár, a Szeretve Tanulni Egyesület elnökségi tagja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik