Belföld

Bábolnánál épülne meg a King’s City?

Orbán Viktor továbbra is hallgat Sukoró-ügyben.

A Magyar Nemzet információi szerint felvetődött, hogy Sukoró helyett Bábolnánál épüljön meg King’s City. A lap úgy tudja, hogy az önkormányzat Horváth Klára (MSZP) polgármester kezdeményezésére ma rendkívüli ülést tart egy, a település határában fekvő csaknem 90 hektáros terület eladásáról.

Az újság a “polgármester környezetére” hivatkozva azt írja: Horváth Klára többször is beszélt arról, hogy ukrán és amerikai befektetőkkel tárgyalt. “Olyan felvetések is születtek, miszerint a területet a korábban Sukoróra tervezett King’s City nevű kaszinókomplexum felépítésére szánják” – olvasható a Magyar Nemzetben.

Közben a Népszava azt írja, hogy Orbán Viktor, illetve környezete napok óta nem reagál arra, hogy a kormányfő nemcsak Fidesz-elnökként találkozott a sukorói befektetővel, hanem újabb egyeztetést terveztek.

Ronald S. Lauder a választás után levelet írt Orbánnak, emlékeztetve rá, januárban abban maradtak: a választás után folytatják az egyeztetést. A kormányfő azt üzente: Bulgáriába megy nyaralni, ezért a megbeszélés halasztását kérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik