Belföld

A Fidesz kétmillió kopogtatócédulát szeretne összegyűjteni

A Fidesz-KDNP-nek összesen 6.500 jelöltje van.

A Fidesz és a KDNP egymással szövetségben teljes egészében felkészült az önkormányzati választásokra – közölte Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. A kormánypárti politikus kiemelte: a Fidesz célja, hogy az ajánlószelvények legalább 20 százalékát, azaz közel kétmillió darabot gyűjtsön össze a következő két hétben.

A párt kampánya rövid lesz, helyi, megyei és országos szinten is zajlik majd, amelyben részt vesznek kormányzati politikusok és a pártelnök-miniszterelnök is – emelte ki Kósa Lajos.

Az alelnök hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-nek összesen 6.500 jelöltje van; a főszabály pedig az, hogy minden jelöltjük a két párt szövetségének színeiben indul.

A 175 tízezer főnél több lakost számláló település – ahol vegyes választási rendszer van – szinte mindegyikén, azaz 174-en állít jelöltet a párt, csak Siklóson nem, ott nem kívántak önálló jelöltet indítani – mondta még el. Hozzátette: e településeken durván 1.900 jelöltjük indul.

Az alelnök felhívta a figyelmet, hogy most először tud a választópolgárok több mint 80 százaléka Fidesz-jelöltre szavazni, azaz a polgárok most először találkoznak a legtöbb Fidesz-jelölttel.

Kósa Lajos azt mondta még: bíznak abban, hogy a tavaszi összefogás országosan lehetővé teszi Magyarország újjáépítését az elmúlt kormányzat kártéteményéből. Elismerte: a legnagyobb kérdés, hogy merre indul el a főváros, ennek kapcsán úgy fogalmazott: itt egyvalami biztos, az, hogy Demszky Gábor nem lesz többet főpolgármester, és ezzel a Demszky-Hagyó-Horváth-ciklusnak vége.

A Fidesz kampányfőnöke aláhúzta: Tarlós Istvánnal a Fidesznek nagyon nagy esélye van erre, hogy a főváros történetében először a városnak fideszes polgármestere legyen.

Az alelnök kiemelte: a tavaszi, országgyűlési választásokhoz képest nem terveznek más szervezetekkel szövetséget kötni. Leszögezte: sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem tudnak elképzelni semmilyen együttműködést; nem lesz olyan Fidesz-jelölt, aki akár burkoltan, akár nyíltan szocialista vagy jobbikos támogatást elfogad, aki ezt teszi, az “elveszíti a Fidesz támogatását”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik