Belföld

Két napja nincs áram kétszáz háztartásban

A pénteki vihar óta nem sikerült kijavítani a hibát.

A pénteki vihar következményeként kétszáz háztartásban nincs még áramellátás Veszprém megyében. Péntek estéről szombatra virradóra több ezer háztartásban “szűnt meg a villany” a vihar miatt, de sok helyütt csupán rövid ideig – néhány percig, maximum 20-25 percig – tartott az áramszünet,. Az E.ON-nak több mint száz munkatársa dolgozik vasárnap is a károk elhárításán Veszprém megyében Kritikus a helyzet a Fejér megyei Balinkán is, de vasárnap délutánra ott is lesz áram.

A Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese elmondta, hogy a megyében Veszprémben, illetve Marcalgergelyi és Csögle községben vannak áramellátási gondok. Utóbbi faluban transzformátort kell cserélni – tette hozzá. A katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszíneken, eltakarítják az utakra, villanyvezetékekre és házakra dőlt fákat.

A viharok okozta rendkívüli események miatt Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője a Magyar Energia Hivatallal közösen egyeztetést hívott össze jövő hétre az áramszolgáltatókkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik