Belföld

Korózs: nem az előző kormány hibája

Korózs Lajos szerint nem hibáztatható az előző kormány az engedély nélkül működő szociális otthonok miatt.

Az MSZP elnökségi tagja, az előző kormány szociális államtitkára elmondta: igaz ugyan, hogy a gazdasági válság miatt a Bajnai-kormány befagyasztotta az állami normatívákat, de hangsúlyozta: ez senkit nem jogosít fel arra, hogy illegálisan működtessen intézményeket. Hozzátette azt is: a feltárt esetek is azt bizonyítják, hogy az előző kormány által működtetett ellenőrző rendszer jól működik.

Az ellenzéki politikus a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma szociális, család-, és ifjúságügyért felelős helyettes államtitkárának szombati kijelentésére reagált. Nyitrai Imre, az MTV szombat reggeli műsorában azt mondta: az előző kormány négy-öt év alatt hihetetlen mennyiségű pénzt vont ki a szociális szolgáltatások támogatásából és emiatt váltak tömegessé az engedély nélkül szociális szolgáltatásokat nyújtó intézmények.

Korózs Lajos szerint a problémát árnyaltabban kellene megközelíteni. Felhívta a figyelmet: nem mindegy, hogy egy intézménynek azért nincs működési engedélye, mert eleve “gazemberségnek” indult, vagy azért nincs, mert az ideiglenes működési engedély birtokában megkezdte ugyan tevékenységét, a végső engedélyt azonban valamilyen ok miatt mégsem kapta meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik