Belföld

Helyzetbe kell hozni a ifjúságot

Az új kormány, elődjével ellentétben nem szakpolitikaként, hanem stratégiai kérdésként kezeli az ifjúságpolitikát.

Ez azt jelenti, hogy valamennyi szakpolitikában jelen kell lennie az ifjúságpolitikának – közölte Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Fidelitas nyári táborában. Úgy vélte, a jövő Magyarországának megteremtéséhez helyzetbe kell hozni az ifjúságot, a családalapítás, az otthonteremtés, a vállalkozás vagy az álláskeresés területén egyaránt.

Újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, a Fidesz jó eséllyel indul az önkormányzati választásokon, ugyanis a párt nemcsak tartani tudta a parlamenti választásokkor mutatott népszerűségét, hanem egyes felmérések szerint még növelte is azt.

Navracsics Tibor egy fórumon az elmúlt két hónapot értékelve értelmezési zavarnak nevezte, hogy az ellenzék és a sajtó éppen a választási ígéretek betartását veti a szemükre, vagyis azt, hogy új gazdaságpolitikával és megújult közigazgatással új fejezetet kívánnak nyitni Magyarország történetében. A valutaalappal folytatott tárgyalások felfüggesztését követően a miniszterelnök-helyettes szerint a nemzetközi közvélemény is zavarba esett, hiszen olyan vélemények hangzottak el, hogy Magyarország kilépett a nemzetközi közösségből. Most már viszont a nemzetközi sajtóban is szaporodnak azok a cikkek, miszerint a magyar kormány lépése jó volt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik